ALEX WIE ?

Alex Cohen. Geboren in Haarlem (’84), fotograaf & ZZP’er. Ik werk sinds 2013 als zelfstandige en ben gespecialiseerd in portret- food- en productfotografie.

 

In mijn studietijd ontdekte ik mijn passie voor fotografie. Ik ben destijds heel veel gaan fotograferen en oefenen met techniek, compositie, belichting en nabewerking. Na het fotograferen van werk van een bevriende meubelmaker werd ik zo enthousiast dat ik besloot mij in de productfotografie te specialiseren.

Ik heb een aantal fotografiecursussen gevolgd (onder andere studiofotografie, portretfotografie & fotostyling) om mijn expertise op dit gebied te vergroten. Door zoveel zelf te doen en ontdekken ben ik tot een eigen stijl gekomen.

Voordat ik als fotograaf aan de slag ging, heb ik een commerciële opleiding afgerond en als marketeer gewerkt. In deze periode heb ik ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Door mijn professionele houding en marketing achtergrond begrijp ik de behoeften van mijn klanten.

Geen opdracht is hetzelfde

Waar ik blij van word is dat geen shoot hetzelfde is. Zo ben ik de ene dag bezig met een collectie nieuwe producten voor een webshop en kom ik de volgende dag op locatie voor een portretsessie, zodat alle medewerkers weer representatief op LinkedIn staan.

De afwisseling tussen product- en portretfotografie is geweldig omdat het veel van mijn creatieve vermogen vraagt. Op verschillende plekken met verschillende mensen werken houdt mij gemotiveerd.